Urnik sv. maš Šentvid:

delavnik 7.30, 18.30, nedelja 6.30, 8.30, 10.00, 19.00

Pogled “tja čez”

V prvih novembrskih dneh po krščanski tradiciji gledamo “tja čez”. Praznujemo dva velika praznika, praznik vseh svetih (1. november) in praznik vernih rajnih (2. november).
Ob prvem prazniku častimo in slavimo vse, ki so v nebesih. Njim se priporočajmo, jih posnemajmo, od njih se učimo in jih poprosimo, naj pri Bogu za nas posredujejo. Še posebej se obrnimo na naše krstne zavetnike, po katerih nosimo imena. Mislimo nase, da z Božjo pomočjo nikoli ne pozabimo, od kod smo prišli in kam gremo. Ob  takšnem prvonovembrskem praznovanju nam zato odhod »tja čez« ne bo tako zelo grozen, strašen, brezupen, nepoznan, tuj in boleč; ampak nekaj, kar sprejemamo in pričakujemo že vse življenje v veri in upanju po končni domovini.
Drugi praznik pa nas spet vabi k misli na vse tiste rajne, ki potrebujejo prav nas, da dosežejo večno slavo. Mi jim lahko pomagamo z molitvijo, dobrimi deli, vdanim prenašanjem vsakodnevnih križev in težav … Največ pa z darovanimi mašami zanje. Priporočam, da prav z mašami obudite spomine ob njihovih rojstnih ali smrtnih dnevih, godovih, obletnicah in milostnih trenutkih, v katerih ste bili v življenju z njimi povezani.

iz uvodnika v Našem zvonu