Kaj nam Bog govori?

Ob novem letu delamo statistike in finančne izračune. Delamo tudi »osebni obračun« minulega leta. In zgodi se, da v dogodkih svojega življenja ne vidimo pravega smisla. Življenje se nam zdi zapleteno in nerazumljivo. »Človeško« marsikaj ne razumemo. Vrtimo se v nerešenih labirintih.
Če pa gledamo na svet in naše življenje v njem v božji luči in ko v tej božji luči tudi razmišljamo, se nam svet in dogajanje v njem zazdita veliko manj kaotična in nesmiselna. Celo v protislovnih, krivičnih in nerazumljivih dogodkih lahko poiščemo smisel in globlji pomen.
To pomeni. Ne moremo spremeniti dejstev in ljudi, lahko pa spremenimo naš pogled, da bo v luči naše vere. V ta pogled pa nam skozi zapletene zemeljske dogodke sije napisana in nenapisana zgodovina, nad katero bedi in stoji Bog.
Stopili smo v novo leto. Ne vemo, kakšno bo. Morda se bojimo in nas je upravičeno strah. Zato je zelo pomembno, da na stvari in dogodke gledamo v božji luči: s Kristusom, ob njem, z njim in v njem preverjajmo svoje odločitve. Premišljujmo pravilnost naših dejanj in se trudimo, da za nerazumljivimi dogodki zaznamo božje delovanje. Naj Gospod blagoslovi leto 2023 in nam podeli mir.

župnik

iz aktualne številke Našega zvona