Spodbuda Misijona 2019 je odkriti mesto vsakega župljana naše župnije v župnijskem življenju, še posebej pa odkriti vsak svojo poklicanost v svojem stanu in poklicu ter v sedanjem času hoditi za Kristusom.
Na te »župnijske duhovne vaje« se moramo dobro duhovno in organizacijsko pripraviti.  Zato za živost župnije za »danes in jutri« in povezanost v hoji za Kristusom veliko molimo.


KDAJ BOMO ZAČELI IN KAKO JE MISIJON NAČRTOVAN
Skupaj z ŽPS ga načrtujemo že dobro leto, vsi zanj pri vsaki sv. maši molimo, o njem se pogovarjamo in upam, da vsi o njem tudi premišljujemo. Ustanovljena je tudi posebna skupina, ki koordinira vse misijonsko dogajanje.
Misijon se bo začel v marcu in se bo formalno končal v juniju z novo mašo. Se pa misijon nikoli ne konča, ker ga moramo prenašati v življenje.

KAJ JE CILJ MISIJONA
Vodilo v pripravi na misijon je, kako odkriti mesto vsakega župljana naše župnije v življenju župnije. Zato je skupni imenovalec misijona: KJE JE MOJE MESTO V ŽUPNIJI? O tem bomo veliko slišali, se pogovarjali, premišljevali, molili in se osebno odločali.
Glavna spodbuda Misijona 2019 je, da spet malo bolj odkrijemo vsak svojo poklicanost v svojem stanu in poklicu in v sedanjem času hodimo za Kristusom. V hojo za Njim smo poklicani vsi; otroci, mladi, ljudje zrelih let, starejši, samski, poročeni, vdovci, ločeni ….

GESLO MISIJONA
Skozi ves misijon naj nas povezuje Jezusov povabilo apostolom: »HODI Z(A) MENOJ!« To je »geslo« Misijona 2019.

KAKO BO TO DUHOVNO DELO POTEKALO
Misijon ne bo klasični, kot ga mnogi še pomnite iz prejšnjih let. Zdajšnji želi zajeti vse tiste, ki ob nedeljah redno prihajajo k sv. mašam. To je tisto jedro župnije, ki ga misijon želi še posebej nagovoriti in bo namenjen prav njim. Časovno ga bomo v vsem doživljali eno nedeljo v marcu in eno aprilu ter tri nedelje v maju.
Naj nam Bog podari veliko milosti in blagoslova.


DATUMI MISIJONSKIH NEDELJ
17. marec, 7. april, 5. maj, 12. maj, 26. maj. V dogajanje misijona bo vključeno tudi postno romanje, pasijon, vse  velikonočno praznovanje in veliko župnijsko romanje na prvo junijsko nedeljo, 2. junija, na Brezje.

MISIJONSKA SPOVED
Misijonsko spovedovanje bo v petek, 12. aprila (pred cvetno nedeljo), od 10h-12h in od 16h-19h. Spovedovanje bo tudi v sredo, 17. aprila, po večerni sv. maši. Obakrat bo na voljo več spovednikov.

OKVIR VSAKE MISIJONSKE NEDELJE
Misijonska nedelja nas bo ob 9.00 povezala pri sv. maši (maši ob 8.30, 10.00 in maša v Stanežičah se združijo v to mašo). Te misijonske maše bodo vodili različni povabljeni duhovniki. Med sv. mašo bomo prisluhnili raznim pričevalcem, ki nam bodo dali »navodilo za uporabo«, kako naj mašo konkretno »prestavimo« v življenje. Pri vseh sv. mašah bodo sodelovali vsi pevski zbori, ministranti, bralci in drugi sodelavci. Po sv. maši pa se bomo razvrstili v skupine, ki se bodo oblikovale po želeni tematiki tiste nedelje s povabljenimi gosti in pričevalci.

MOLITVENA PODPORA V ČASU MISIJONA
Vsako misijonsko nedeljo bomo imeli posebno kapelo, kjer bo izpostavljeno Najsvetejše v češčenje in molitev.

MISIJONSKI VRTEC
Mamice ali očetje, ki imate majhne otroke in bi zaradi njih morda težje sledili programom v posameznih delavnicah, se lahko od konca sv. maše pa do kosila z njimi zadržujete v Vidovem domu v
obeh kabinetih. Pomagali vam bodo animatorji.

SKUPNO KOSILO
Zato, da se nam ne bo mudilo domov, bo okrog 11.30 tudi skupno kosilo. Kosilo bo za vse. Prav kosilo in druženje ob mizi naj bi bil trenutek, kjer se bomo lahko bolj (med)generacijsko spoznali, se medsebojno obogatili in povezali v skupnost. Naj bo srečanje ob mizi tudi za nas ena izmed lepih navad, ki so jo kristjani začeli že v prvi krščanski skupnosti in so jo ohranjali skozi stoletja kot agape.

ROMARSKI KRIŽEV POT
Že tradicionalno bomo eno postno nedeljo, in sicer 7. aprila, z avtobusi šli na romanje, kjer bomo imeli križev pot v naravi, sv. mašo, kosilo in v popoldanskih urah še zaigrani pasijon.

ROMANJE K MARIJI
Ob zaključku misijona (2. junija) bomo vsi poromali k Mariji na Brezje.


Molitev v pripravi na misijon: