Dragi starši, kateheti in otroci,

lepo pozdravljeni! Pred nami so spet novi »izzivi«. Pouk, interesne dejavnosti, razne druge aktivnosti … V novem pastoralnem letu pa je pred nami še en izziv: odkrivati lepoto in pomembnost vere ter krščanskega življenja in vse to predajati naslednjemu rodu.
V krščanskem svetu imamo že stoletja za to vpeljan verouk. A verouk ni nadomestek in ne dela čudežev, če starši sami najprej s svojim zgledom življenja po veri nanj ne naravnajo src otrok in mladine. Zato je verouk le dopolnilo verskega življenja in vzgoje staršev.
Dragi starši, vzgojitelji in kateheti! Tudi v letošnjem letu naredimo to, kar je naša naloga in dolžnost! Boga pa prosímo za rast in blagoslov.
Vsem želim odgovoren začetek katehetskega leta in veliko moči in poguma. Vse leto pa obilo Božjega blagoslova in Marijinega varstva.

župnik

Vpis k verouku
Informacije o vpisu so objavljene v Katehetskem pismu s priloženim Vpisnim kartončkom (oboje je na voljo na obarvanih povezavah).
Tudi o vseh drugih pomembnih in potrebnih zadevah glede novega veroučnega leta lahko preberete v KATEHETSKEM PISMU.

Začetek verouka
Začeli bomo v ponedeljek, 9. septembra. Otroci naj k prvim uram prinesejo učbenik ter delovni in liturgični zvezek. Z Božjim blagoslovom bomo v veroučno leto »uradno« vstopili na katehetsko nedeljo, 15. septembra, pri sv. maši ob 8.30. K tej maši vsi lepo povabljeni!