Urnik sv. maš Šentvid:

delavnik 7.30, 18.30, nedelja 6.30, 8.30, 10.00, 19.00

Kje je moje mesto v župniji?

V pripravi na misijon, ki ga bomo imeli v pomladnih dneh leta 2019, vabimo k molitvi in k vsemu dobremu, kar nas bo (še bolj) povezalo med seboj in z Bogom. Glavna spodbuda Misijona 2019 je, kako odkriti mesto vsakega župljana naše župnije v župnijskem življenju.
Na te »župnijske duhovne vaje« se moramo dobro duhovno in organizacijsko pripraviti.  Zato za ŽIVOST župnije za »danes in jutri« veliko molimo.

Molitev v pripravi za misijon:

 

KAJ JE MISIJON
Župnijski misijon je stara oblika prenove duhovnega življenja župnije. To so duhovne vaje za vse župljane.

ZAKAJ ZDAJ MISIJON
Zato, ker ga že dolgo ni bilo v župniji in ker bo to lepa duhovna spodbuda v pripravi na mašniško posvečenje (29. junija 2019) in na novo mašo našega diakona Gregorja Bregarja (30. junija 2019).

KAKO SO BILI ŽIVETI MISIJONI V PRETEKLOSTI
Od konca 19. stoletja jih je bilo v naši župniji 10. Letnice teh župnijskih duhovnih vaj so napisane na misijonskem križu na desni strani cerkve: 1885, 1892, 1900, 1912, 1922, 1932, 1960, 1974, 1986, 2001.
Zadnji misijon je bil torej pred 17 leti.

KDAJ BOMO ZAČELI IN KAKO JE MISIJON NAČRTOVAN
Skupaj z ŽPS ga načrtujemo že dobro leto, vsi zanj pri vsaki maši molimo, o njem se pogovarjamo in upam, da vsi o njem tudi premišljujemo. Ustanavlja se še posebna skupina, ki bo koordinator vsega, kar nas čaka.
Misijon se bo začel v februarju in se bo formalno končal v juniju z novo mašo. Dejansko pa se misijon ne konča, ker ga moramo prenesti v življenje.

KAJ JE CILJ MISIJONA
Glavna spodbuda Misijona 2019 je, kako odkriti mesto vsakega župljana naše župnije v življenju župnije. Zato je skupni imenovalec misijona: KJE JE MOJE MESTO V ŽUPNIJI? O tem bomo veliko slišali, se pogovarjali, premišljevali, molili in se osebno odločali.

KAKO BO TO DUHOVNO DELO POTEKALO
Misijon ne bo klasični, kot ga mnogi še pomnite iz prejšnjih let. Zdajšnji želi zajeti vse tiste, ki ob nedeljah redno prihajajo k mašam. To je tisto jedro župnije, ki ga misijon želi še posebej nagovoriti in bo namenjen prav njim. Časovno ga bomo v vsem doživljali po eno nedeljo v februarju, marcu in aprilu in vse nedelje v maju.
Naj nam Bog podari veliko milosti in blagoslova.