Prešerna mladost v Šentvidu

Na Prešernov dan popoldan smo v Šentvidu izvedli tudi 1. festival mladih, ki nosi naslov Prešerna mladost v Šentvidu. Predstavili so se nam mladi talenti vseh osnovnih in srednjih šol Četrtne skupnosti Šentvid. Igrali so na različne instrumente – violino, flavto, klavir – peli, kazali trike s kužki, uprizarjali krajša gledališka dela, razstavljali likovne umetnine, plesali in celo delili z nami razmišljujoč esej. Slednjega, resnično vrednega branja, je predstavil dijak 4. letnika gimnazije Šentvid.
Na koncu nas je obiskal še dr. Fig in nam podelil fige. Vsi smo se strinjali, da mora festival talentov postati stalnica na slovenski kulturni praznik, mladi pa naj svoje talente razvijajo, v njih izpopolnjujejo svojo osebnost in jih delijo z okolico.
Gospe Ignacija, Vesna in Lidija so za festival dobile navdih v preminulih Nicolasu Benjaminu Žitku in v Andreju Ermanu, dveh mladih nadarjenih fantih, ki smo se ju ta večer tudi spomnili. Dvorana Ljudskega doma je bila polna in verjamemo, da je marsikdo od mladih in malo starejših dobil spodbudo za medenje svojega talenta.

Andreja Bečan

Foto: Simona Čarman
Organizator dogodka: Društvo BPČ