Akademija ob starševskem dnevu

V soboto, 24. 3.2018, na praznik Gospodovega oznanjenja,  smo imeli v Ljudskem domu akademijo, na kateri smo se poklonili starševstvu. Preko dvajset nastopajočih otrok vseh generacij – od najmlajših, osnovnošolcev, najstnikov, mame in stare mame – se je zvrstilo na odru, na katerem so na različne načine pokazali svojo hvaležnost, ki jo občutijo do staršev. Z instrumentalnimi točkami, petjem, recitiranjem in plesom so svojim najbližjim sporočili, da jih imajo radi in da so prav oni tisti, ki jih otrok potrebuje na svoji poti v odraslost. Najmlajše nastopajoče je za trenutek izdala trema, vendar je njihova spontanost in iskrenost očarala publiko in naredila dogodek še toliko bolj topel in prisrčen. Vsa pohvala pa tudi najstarejši nastopajoči, ge. Ani Rahne, ki je svoj nastop opravila zelo prepričljivo in pokazala, da se starejši še zelo živo spominjajo lepih trenutkov v svojem življenju, zlasti tistih, povezanih z mamo.

Spomnili pa smo se tudi domovine, ki je na nek način mati, in ji naklonili nekaj lepih misli. In seveda  nismo pozabili na nebeško Mater Marijo, katere praznik smo slavili na ta dan.

Ob zaključku so vsi nastopajoči ob spremljavi harmonike zapeli slovensko Mamica je kakor zarja, nato pa so otroci mamicam podarili skromna darilca v zahvalo za vse, kar prejemajo od njih.

Hvala vsem, ki ste praznični večer preživeli z nami in ste s svojim obiskom poplačali naš trud za vas.