Poletni oratorij 2018

V ponedeljek, 25. 6. 2018, smo se v zgodnjih jutranjih urah zbrali animatorji, da začnemo teden poln veselja, duhovnosti, igrivosti, petja in druženja. 33 nadobudnih animatorjev je vsako jutro pozdravilo 100 otroških src.
Vsak dan smo začeli z jutranjo molitvijo, himno in dvigom zastave. Skupaj z igralci smo spoznavali življenje slovenskega misijonarja med Indijanci, nato pa v katehetskih skupinah ob zgledu Friderika Ireneja sprejemali odločitve, pomislili na indijansko in slovensko kulturo, obnovili krstne zaobljube, tehtali, kaj nam več pomeni (svoboda ali navezanost, računalniške igrice ali nogometna žoga, televizija ali prijatelji in še kaj), zaključili pa z vzpodbudo, da bomo tudi mi goreči pričevalci za Jezusa.

V sredo smo se odpravili v objem gora na Jezersko. Ta teden smo tudi sami bivali v indijanskih plemenih, zato smo se v objemu gora na Jezerskem počutili prav domače. Kot pravim Indijancem nam tudi dežne kaplje niso mogle do živega.

Seveda pa ne smemo pozabiti še na ustvarjalne delavnice in športne igre. Dan je bil mimo kot bi mignil in že se je na dvorišču slišala himna, ki je spremljala spust zastave.

Animatorji