Zaključna seja ŽPS

v letošnjem pastoralnem letu je bila v sklopu študijskega dne Župnijskega pastoralnega sveta in župnijske Karitas 30. junija. Obiskali smo ključne katoliške ustanove v ljubljanski nadškofiji: Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani, Nadškofijo Ljubljana in Bogoslovno semenišče Ljubljana. Povsod so nas toplo sprejeli njihovi najvišji predstavniki in z nami preživeli dragocen čas ter nam ob prijetnih srečanjih zaupali mnoge zanimivosti in modrosti. Boglonaj vsem!

Fotozgodba: Katarina Ivančič

Vpogled v zgodovino in sedanjost Teološke fakultete nam je na široko odstrl dekan prof. dr. Robert Petkovšek

Po Ciril-Metodovem trgu mimo stolne cerkve svetega Nikolaja smo (od)hiteli v nadškofijski dvorec

Nadškof msgr. Stanislav Zore, OFM, nam je naklonil veliko dragocenega časa

V njegovem spremstvu in vodstvu smo si ogledali nadškofijski dvorec, spoznavali zgodovino škofije in izzive sodobnega časa v slovenski cerkvi. Z nadškofom smo se pogovarjali tudi o konkretnih pastoralnih zadevah naše župnije. “Tesno hodi za Kristusom, da bodo ljudje hodili za tabo,” je nadškof po(u)daril nasvet župniku … ki gotovo velja tudi nam.

Prijazne dobrodošlice smo bili deležni tudi pri bogoslovcih in v Semeniški knjižnici

Bogoslovno semenišče in življenje v njem smo ob prisrčnem gostoljubju spoznavali s študijskim prefektom dr. Matjažem Celarcem, spiritualom mag. Vladom Bizjakom in našim bogoslovcem Gregorjem Bregarjem.  V baročni dvorani Semeniške knjižnice pa smo z veseljem prisluhnili sestri dr. Mateji Demšar, ki je prava zakladnica poznavanja te izjemne knjižnice, prve javne znanstvene knjižnice na Slovenskem.

In tako smo šli … zaključku naproti