Obiskali so nas pevci z Brača

Praznovanje 33. nedelje med letom je bilo v naši župniji “ekumensko” obarvano. Pridružili so se nam gostje iz Postire na Braču – župnije, s katero smo lani navezali prijateljske stike in so tamkajšnji farani letos poleti že toplo sprejeli našo mladino in skupino zakoncev.
Tudi mi smo bili veseli obiska postirskih pevcev in njihovega župnika. V soboto smo se z njimi sprehodili čez mestno jedro Ljubljane in jim pokazali nekaj glavnih znamenitosti našega mesta. Ogled smo zaključili v stolni cerkvi ob prijetnem srečanju z nadškofom Stanislavom Zoretom. Popoldne smo obiskali še Brezje in Bled, ustavili pa smo se tudi pri mizarju Marku Kajzerju, ki je izdelal postelje za dom v Postiri. Večer je minil v znamenju veselega druženja, seveda ni manjkala dalmatinska pesem.
Ubranemu petju naših gostov iz Dalmacije smo vsi farani lahko prisluhnili v nedeljo pri obeh dopoldanskih bogoslužjih. In bili navdušeni. Naši gostje pa so dodali še eno piko na i: slastne mandarine z Brača, ki smo jih bili deležni po obeh svetih mašah in so vzbudile priokus sonca, morja, …
Bogu in vsem bratom in sestram – Postircem in Šentviščanom – hvala za vsa lepa doživetja, spoznanja, novospletajoče se vezi in vse dobro, kar smo drug po drugem prejeli.

Fotoutrinki: Katarina Ivančič, Robert Vurušič

Vaš jezik  je pesem” je v svojem pozdravu gostom z Brača izpostavil ljubljanski nadškof. In njihova pesem je tudi v Ljubljani večkrat zadonela.

Gorenjska bisera, Brezje in Bled

Večeras je naša fešta

Nedelja v Šentvidu, sv. maša ob 8.30

Nedelja v Šentvidu, sv. maša ob 10.00