Bodimo del zgodbe dobrote

Na prvo adventno nedeljo je bila v naši župniji dobrodelna tombola, s katero se ob Tednu Karitas že tradicionalno pridružujemo pomoči ljudem v stiski. Tombolo organizira Župnijska Karitas, k sodelovanju pa smo povabljeni vsi, vsak na svoj način in po svojih močeh – tako s prispevki dobitkov kot z nakupom srečk. Tako zbran denar oddamo Škofijski Karitas, ki ga razporedi za potrebe ljudi v stiski.

Na pobudo župnika in Župnijske Karitas se je tudi letos odzvalo veliko župljanov. Med darovi, ki smo jih zbirali v petek in soboto, je bilo precej izvirnih domačih izdelkov (rezanci, salame, vložena zelenjava, marmelade, kompoti, sokovi, kakiji, orehi, suhi krhlji, pleteni izdelki, pralni detergent …); teh so bili prejemniki še posebej veseli.

Priprava dobitkov in nakup srečk sta bili tudi lepa priložnosti za utrjevanje sožitja in vezi med nami – Bog daj, da bi bilo še naprej izraženo tudi v duhu letošnjega gesla Tedna Karitas »MLADOST IZ KORENIN MODROSTI«, ki nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi.

Iskrena hvala vsem sodelavkam župnijske Karitas, ki so tombolo pripravile, vsem darovalcem dobitkov in vsem kupcem srečk. Vsem pa tudi povabilo, da smo del zgodb dobrote še naprej!