Dragi Gregor, bodi Peter in Pavel, vsem pa Kristusov!

Zvonovi so že nekaj minut pred 19. uro naznanjali, da v župnijsko cerkev prihaja novomašnik Gregor Bregar, ki se je pred tem poslovil od doma. Novomašnika smo pred cerkvijo poleg župnika, ministrantov, diakona in bogoslovcev sprejeli številni farani in mu skupaj s zborovskimi pevci zapeli „Novomašnik bod’ pozdravljen!“.  Župnik Ivan je novomašniku v imenu vseh izrekel dobrodošlico in mu položil na srce tri stvari, ki so v službi duhovništva izjemno pomembne: molitev, delo in ljubezen.

Nato smo vsi zbrani vstopili v lepo okrašeno cerkev ter v pozdrav novomašniku molili, peli in se zahvaljevali za dar duhovništva. K oltarju so poleg našega župnika pristopili še duhovniki Marko Pajk, Martin Zlobko, Gašper Kočan in Gregor Gorenc.

Župnik se je v pridigi najprej zahvalil Bogu, da je po nekaj „suhih letih spet poklical in obudil duhovni poklic v naši fari“, zatem Gregorju, ki se je na ta klic odzval, ter domačim, posebej staršem, sorodnikom in prijateljem, ki so ga na tej poti spremljali v molitvi. V nadaljevanju je spregovoril o apostolih Petru in Pavlu, ki sta dve sili znotraj Cerkve. Peter po župnikovih besedah predstavlja trdnost, skalo, na kateri Cerkev stoji, in je varuh evangelija. Ima „ključe notranjih vrat“. Na drugi strani pa je bil Pavel misijonar, ki je evangelij širil po svetu in tako imel „ključe zunanjih vrat“. „Cerkve ne bi bilo brez Petra in tudi ne brez Pavla,“ je dejal in dodal, da oba apostola druži neomajna ljubezen do Kristusa in popolna predanost Njegovemu delu. Pridigo je sklenil z besedami: „Dragi Gregor, bodi Peter in Pavel, vsem pa Kristusov!“

Posnetku lahko prisluhnete:

Pred sklepom svete maše je novomašnik Gregor od faranov prejel v dar kelih in pateno, od sorodnikov pa mašni plašč. Veronika Vizjak in Pavel Praček sta novomašniku v imenu faranov zaželela obilo božjega blagoslova, predvsem pa, da ostane močan v veri in da ne pozabi svoje župnije.

Druženju na trati ob cerkvi je sledila večerna molitev ter podoknica novomašniku, ki so jo pripravili mladi. Pesmi ter prepoznavanje  različnih dogodkov iz fotografij so okronali blagoslov z molitvijo Angelček varuh moj.