Svetopisemski maraton

»Verujem, da ta Beseda ne bo odšla, dokler ne bo naredila tistega, za kar je bila poslana, kar tudi piše v Svetem pismu,« je o osebnem sprejemanju Božje besede v svoje življenje in vztrajanju ob njej povedala naša katehistinja Katarina Zupančič v pogovoru o svetopisemskem maratonu za tednik Družina.

Svetopisemski maraton  – neprekinjeno branje Svetega pisma poteka že dvanajstič. Od zadnje nedelje v mesecu verskega tiska, ki jo obeležujemo tudi kot nedeljo Svetega pisma (26. januarja), do sobote, 1. februarja, se v kapeli Antonovega doma na Viču 24 ur dnevno bere Sveto pismo.

Bralci Božje besede vabljeni, da se pridružite v soboto, 1. februarja, med 12. in 14. uro, ko je termin za branje zaupan naši župniji.
Prav vsi pa lepo vabljeni k spremljanju svetopisemskega maratona, ki ga v živo prenaša Radio Ognjišče na povezavi: https://radio.ognjisce.si/audio/maraton/index.php.
Dopustimo Božji besedi, da nas nagovori.

»Vedno znova, ko pridem in dve uri sama ali v skupini sedim z Božjo besedo, me nagovarja, da ji sledim in se obračam nanjo, da črpam iz nje,« pravi naša katehistinja Katarina, ki je zvesta sodelavka svetopisemskega maratona že vseh 12 let.

Katarina pripravlja mini svetopisemski maraton tudi s svojimi veroukarji 4. in 5. razreda – letos že drugo leto. Takole so otroci strnili svoje vtise ob branju Lukovega evangelija, ki so ga prebrali do 50 vrstice 9 poglavja (Lk 9,50):

Meni je bilo všeč, ker sem danes prvič bral Sveto pismo.
Prvič sem bral zgodbo o 5000 možeh, ki jih je Jezus nahranil.
Luka je rekel, da smo brali njegov evangelij.
Meni je všeč, ker sem gledala film o Jezusu, danes sem pa brala to v Svetem pismu.
Nisem vedel, da je evangelij po Luku.
Bilo mi je nerodno brati pred drugimi.
Bilo mi je v redu.
Jaz ne berem Svetega pisma toliko in mi je bilo dobro.
Ena najboljših ur do zdaj.
Ura vaje branja.
Ocena današnje ure: 4.
Veliko novega o Jezusovem življenju.
Hitro je minila ura.
Dobro je bilo poslušati.

“Božja beseda je vsakemu razumljiva, le odpreti jo moramo in brati ljubezensko pismo, ki ga je Bog zapisal zame, zate, za vse nas,” je k temu dodala še katehistinja Katarina.

Fotoutrinek s svetopisemskega maratona pri veroučni uri četrtošolcev: