Pri vsakdanjih mašah in molitvah ste v mojem srcu

Spoštovani župljani!

Čas je, da se v teh težkih in resnih časih oglasim. Zaradi mnogih ukrepov »ne srečevanja« smo oddaljeni, vendar v mislih in čutenju pa gotovo blizu. Po dobrem tednu izrednih razmer Vas pogrešam in hvala, ker  gotovo Vi tudi mislite na naše župnijsko občestvo in drug na drugega. Pri vsakdanjih mašah in molitvah ste v mojem srcu v upanju, da ste zdravi in da letošnje postne dni čim bolje preživljate v krogu svojih domačih. Upam, da ni preveč stresno!

Ob vsem, kar te dni vidite in slišite, Vam ne bom »solil pameti«. Očitno smo prišli do točke, ko nam Bog hoče z njo nekaj povedati. Preveč živimo v prepričanju, da smo mi »bog« (Adam in Eva, Kajn in Abel, Noetovi časi, Babilonski stolp … mnogi svetovni imperiji, Titanik … gospodarstvo, tehnika, znanost, medicina …). Pravega Boga smo pa izgnali (v ustavo EU tudi niso zapisali njegovega imena). Ob mikroskopsko majhnem virusu se nam je vse obrnilo na glavo. Samo »JAZ SEM, KI SEM« je večen. Še dobro, da je usmiljen in pripravljen spremeniti svoj načrt, če bomo za to molili in prosili.

Pravijo, da bo svet po tej »kugi« drugačen. Bojim se, da samo na propadli ekonomiji in s tem povezanim kapitalom in gospodarstvom. Upam, da bomo ljudje spoznali v tem znamenju časa še kaj več. Kot vedno, se bo zgodila Božja volja. Zanjo molimo in prosimo.

Lepo Vas pozdravljam in želim vse dobro. Ostanite zdravi.

                                                        župnik

P. S.:

  1. Svete maše in druge pobožnosti pa spremljajte na TV in radio postajah; kje in kdaj so dostopne, najdete zapisano tudi na naši spletni strani. Hvala!
  2. Če imate možnost, prosim natisnite moje sporočilo in odnesite v poštni nabiralnik starejših sosedov in župljanov, ki nimajo možnosti spremljanja župnijskih oznanil prek spleta. Hvala!