Poletni oratorij s Carlom Acutisem

Ta teden preko 80 naših otrok in 31 animatorjev na poletnem oratoriju spoznava blaženega Carla Acutisa, fanta, ki je živel »na polno« z ljudmi in v odnosu do Boga in ki ga je Stvarnik starega komaj 15 let poklical k sebi.
Ob dramskih igrah o tem plemenitem fantu, ob katehezah, molitvi, petju in najrazličnejših delavnicah se ves teden učimo resničnosti življenja.

Oratorijski popoldnevi pa so rezervirani za številne športne igre in medsebojno druženje. Imeli smo tudi lep izlet v Stanežiče. Mnogi so prvič videli to našo lepo podružnico.

Nekaj fotoutrinkov naših druženj delimo tudi na župnijski Facebook strani. Ogledate si jih lahko v objavi na povezavi:
https://www.facebook.com/zupnijasentvid/posts/358837245791203

Hvala vsem za vse. Še posebej pa vsem trem voditeljem, Blažu, Andreju in Katji. Hvala vsem drugim animatorjem.
Hvala tudi »sponzorjem«: podjetju Agregat, gostilni Jarh, šentviškim gasilcem, Zavodu sv. Stanislava, Četrtni skupnosti Šentvid, Premožetovim in Perčičevim iz Stanežič za travniško igrišče in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da lahko uživamo lepe zadnje letošnje poletne počitniške dni!

 



Objava vabila in napovedi; 3. junij 2021:

 

VABILO

Otroke od 5. leta starosti dalje in najstnike do 9. razreda osnovne šole vabimo na poletni oratorij ORIGINALEN.SEM, ki bo v naši župniji od ponedeljka, 23., do vključno petka, 27. avgusta 2021.

Letos bomo raznolike oratorijske aktivnosti povezovali s spoznavanjem blaženega Carla Acutisa (1991-2006). Vsak dan bomo zapeli himno, spoznavali njegovo življenje, se o njem pogovarjali na katehezah in preizkušali ročne spretnosti na različnih ustvarjalnih delavnicah. Oratorijske dneve bomo zaključili s športnimi igrami.
Poleg tega nas čakajo še izlet v neznano, vodne igre, zaključna sveta maša za otroke in starše, animatorji pa pripravljajo tudi nekaj presenečenj.

Prispevek za udeležbo na oratoriju pokriva stroške materiala, izleta in vsakodnevni obrok. Za prvega otroka je 20 €, za vse ostale otroke iz iste družine pa 15 €.
Če bi znesek predstavljal oviro za udeležbo otroka na oratoriju, se brez zadržkov lahko obrnete na g. župnika in se dogovorite glede tega.

Še več informacij (tako za otroke kot za starše) o poteku letošnjega oratorija najdete na 2. strani prijavnice.


PRIJAVNICE za oratorij so na voljo v cerkvi med tiskovinami in na povezavi: prijavnica za poletni oratorij 2021

Izpolnjeno in od staršev podpisano prijavnico lahko pošljete na oratorijski e-poštni naslov: [email protected] ali pa jo oddate v nabiralnik pri vhodu v župnišče ali župniku osebno v času uradnih ur.

Prijavite se lahko do vključno 20. junija 2021. Pohitite in si tako zagotovite udeležbo.


Želite že zdaj izvedeti več o Carlu Acutisu? Preberite na povezavi: https://oratorij.net/zivljenje-carla-acutisa/