Jesenske počitnice na Braču

V ponedeljek, 25. oktobra, smo se šentviški mladinci skupaj z gospodom župnikom odpravili na dolgo pričakovane počitnice na otok Brač. Zjutraj smo se zbrali v domači cerkvi pri sveti maši, kjer smo prosili za varno in srečno pot. Po maši smo se z avtobusom odpeljali na dolgo pot. Med potjo smo občudovali čudovite jesenske barve, ki so kar žarele v toplem soncu. Ko smo prispeli v Split, smo si med čakanjem na trajekt ogledali splitsko Rivo. Na Braču smo se izkrcali okoli pol devete ure zvečer, nato pa odšli v picerijo v bližini pristanišča.
Dopoldneve smo preživljali na plaži, kjer smo se kopali in uživali v toplih sončnih žarkih. Vsak večer smo peli v cerkvi pri redni sveti maši in tako domačinom polepšali bogoslužje.
Sreda je bil dan za izlet. Osvojili smo Vidovo goro, najvišji vrh vseh Jadranskih otokov. Razgled z vrha je bil zares čudovit. Isti dan smo obiskali tudi plažo Zlatni rat in tam uživali v morju in soncu. Župnik nas je presenetil s poznim, a zelo dobrim kosilom.
V četrtek smo se v pridelovalnici in muzeju oljčnega olja spoznavali s pridelavo tega cenjenega olja, imeli pa smo tudi degustacijo lokalnih dobrot. Večer je bil v znamenju zabavnega druženja in opazovanja zvezd.
Dnevi so kar hitro minevali in tako je prišel petek, dan našega odhoda. Po zajtrku in pospravljanju doma smo se odpravili na trajekt, nato pa krenili na pot proti domovini. Ko smo prispeli v Slovenijo, smo se ustavili še na vroči čokoladi in palačinkah in sklenili, da naslednje leto nadaljujemo s tradicionalnimi jesenskimi počitnicami.

Besedilo: Lucija Smole