Za Boga ni počitnic

Zaključili smo letošnje šolsko in veroučno leto in se bomo z vsemi delovnimi ljudmi med počitnicami in dopustom malo ustavili. Želje in izzivi nas bodo odnesli vsepovsod. Želim Vam dober »odklop«. Prav je tako. Vzemimo si čas za oddih, zamenjajmo okolje, obiščimo kraje, ki so nam pri srcu, spoznajmo nove ljudi…
Ampak ZA BOGA PA NI POČITNIC in ga ne moremo poslati na dopust. Srčno upam, dragi otroci, mladina, starši in vsi ostali, da bomo kljub dvomesečnemu odmoru imeli odprta srca tudi Zanj, za Njegovo besedo, za zakramente in molitev.
Stik z Njim poiščimo v tišini srca sredi njegove »katedrale« v naravi. Obiščimo Ga na kakšnem romarskem kraju. Pri drsanju »mobiča«, namesto po brezveznih vsebinah, poiščimo aplikacijo hozana.si in se pridružimo Cerkvi v molitvi brevirja. Na vožnji naj bo Bog naš sopotnik pri molitvi rožnega venca. Ker je med počitnicami več časa in smo bolj skupaj, z Njim začenjajmo in končujmo dan v osebni ali družinski jutranji ter večerni molitvi. Naj nam na plaži, v gorah, na klopci ob božanskih sončnih vzhodih ali zahodih spregovori prek Svetega pisma. Poglejmo malo višje od kavarnic, slaščičarn, gostiln, picerij, šanka… in opazili bomo zvonik, ki nas bo ob nedeljah vabil k maši. ON se na našem dopustu, prav v tisti cerkvi(ci), želi srečati z nami. Zanj ni počitnic in nas zvesto čaka.

iz aktualne številke Našega zvona