V času epidemije se je ustavilo javno življenje in z njim tudi verouk. V upanju, da se bodo stvari čim prej umirile in veroučenci ne bodo ostali brez verouka, smo se s kateheti dogovorili, da bo verouk v naši župniji do preklica potekal s pomočjo spleta. Tako bomo kateheti v tedenskem stiku z veroučenci in njihovimi starši. V družinskem krogu naj otroci predelajo tekočo snov, uredijo naloge in napišejo predpisane teste. Vsi pa želimo, da čim prej pridemo v Vidov dom in tam dokončamo letošnje šolsko leto.

Morda Vam bo v pomoč pri družinski pastorali in obhajanju krščanske nedelje tudi gradivo, ki je dostopno na spletni strani SKU. Na tej strani bo pred vsako nedeljo objavljeno molitveno bogoslužje za družine in nekaj dodatnega gradiva ob nedeljski Božji besedi ter gradiva, ki bodo podprla redno katehetsko snov – do velike noči v pripravi na praznik, pozneje pa glede na posamezne razrede. Spodaj objavljamo povezave, kjer je dostopno gradivo za katehezo. Našim veroučencem smo ga kateheti že poslali, povabljeni pa tudi drugi, da si ga prenesete in se doma povežete ob družinski katehezi. Objavljamo tudi pobude in gradivo za šmarnično pobožnost, ki letos prav tako poteka v družinskem okolju.
Molimo drug za drugega in ostanite zdravi.

župnik

 

Povezave do gradiv za družinsko katehezo:

4. postna nedelja:

  • na strani https://bit.ly/4postna je na voljo celotno gradivo za 4. postno nedeljo (molitveno bogoslužje za družine in dodatno gradivo) in za teden po njej po triletjih.

5. postna nedelja:

Velikonočna kateheza:

https://biblicnogibanje.si/otroske-kateheze/

 

Tudi po veliki noči nadaljujemo s sistematično katehezo na daljavo. Vsaj do konca maja bo na spletnih straneh SKU (http://sku.rkc.si/) vsak teden objavljeno gradivo (video posnetki, delovni listi …) z razlago veroučnih vsebin za posamezne razrede: prvo za 1., 2. in 3. razred osnovne šole, drugo za 4., 5. in 6. razred, tretjo pa za zadnje razrede osnovne šole. Ti pripomočki se bodo nanašali na konkretne »enote« v veroučnih knjigah za posamezne razrede, kar je tudi navedeno: https://bit.ly/3brS9oC

3. velikonočna nedelja:

4. velikonočna nedelja:

 

Šmarnične pobožnosti:

Župnijski šmarnični venček

Vabljeni, da z župnijskim občestvom delite utrinke iz svojih domov in nam pošljete fotografije družinskih šmarnic z opisi, da jih bomo povezali v šmarnični venček in ga objavili na naši spletni strani.
Fotografije z opisi pošljite na e-naslov: [email protected]

 

V pomoč pri pripravi družinske šmarnične pobožnosti objavljamo tudi aktualne povezave do šmarničnega branja:

ŠMARNICE ZA OTROKE: Največji dar (avtorica Marjeta Cerar – nagovor)

  • Spletna aplikacija (predvsem za osnovnošolce): po prijavi šmarničar vsak dan lahko posluša šmarnice + odgovori na vprašanje, povezano z vsebino, in odpre polje – tako sestavlja plakat.
  • Šmarnični izziv (predvsem za mlajše otroke in prvo triletje, vsak dan nov list)
  • Šmarnični listek z nalogo (za domače tiskanje in sestavljanje plakata)

Povezave so za prvi dan, vsak dan bomo gradivo delili tudi na FB-profilu, objavljeno pa bo tudi na: https://bit.ly/35fB3rM

ŠMARNICE ZA ODRASLE: Sveti Janez Henrik Newman (avtor dr. Bogdan Dolenc – nagovor)

 

____________________