Urnik sv. maš Šentvid:

delavnik 7.30, 18.30, nedelja 6.30, 8.30, 10.00, 19.00

Zgodi se mi po tvoji besedi

Bog je imel izreden načrt, da pošlje na svet sebe v človeški podobi Jezusa Kristusa. Za uresničitev tega načrta si je sposodil nekatere preproste ljudi. K sodelovanju je povabil vse očake, preroke, judovsko ljudstvo, Zaharija, Elizabeto, Janeza Krstnika, Marijo, Jožefa, pastirje, tri kralje. Po teh nepomembnih ljudeh je uresničil svoj načrt.
Preseneča me njihovo razpoloženje in pripravljenost, s katerim so se dali Bogu na razpolago. Ves odgovor na vsa božja presenečenja je povedan v tistem Marijinem stavku, ki ga je izrekla angelu: »Zgodi se mi po tvoji besedi«(Lk 1, 38)«.
Tudi danes ima Bog svoje načrte s človeštvom in z nami. Naj nas ne moti, če vsega še ne razumemo. Izkušnja ljudi, ki so sodelovali pri Kristusovem prihodu na svet, je, da jih Bog ni zlorabil, ogoljufal ali kakorkoli prinesel okrog, ampak je na njih izpolnjeval odrešenjsko obljubo, ki jo je dal že v raju. Vse to nam vliva gotovost in notranji mir, da smo na pravi poti. Zato tudi v letošnjem adventu in božiču spet večkrat ponovimo: »Zgodi se mi po tvoji besedi.« In bomo bolj notranje trdni in mirni. Notranji mir pa je eden bistvenih pogojev za lepo preživete božične praznike. Vse drugo je samo nepotreben »balast«, ki ga nam vsiljuje današnji svet.

Iz aktualne številke župnijskega glasila Naš zvon