Verouk v družinskem krogu

V času epidemije se je ustavilo vse javno življenje in z njim tudi verouk. V upanju, da se bodo stvari čim prej umirile in veroučenci ne bodo ostali brez verouka, smo se s kateheti dogovorili, da bo verouk v naši župniji do preklica potekal s pomočjo spleta. Tako bomo kateheti v tedenskem stiku z veroučenci in njihovimi starši. V družinskem krogu naj otroci predelajo tekočo snov, uredijo naloge in napišejo predpisane teste. Vsi pa želimo, da čim prej pridemo v Vidov dom in tam dokončamo letošnje šolsko leto.

Morda Vam bo v pomoč pri družinski pastorali in obhajanju krščanske nedelje tudi gradivo, ki je dostopno na spletni strani SKU. Na tej strani bo pred vsako nedeljo objavljeno molitveno bogoslužje za družine in nekaj dodatnega gradiva ob nedeljski Božji besedi ter gradiva, ki bodo podprla redno katehetsko snov – do velike noči v pripravi na praznik, pozneje pa glede na posamezne razrede.

Tudi na našem spletnem mestu smo odprli novo stran Verouk v času epidemije, kjer redno objavljamo povezave na dostopno gradivo za katehezo. Našim veroučencem katehti katehetsko snov sproti pošiljamo po e-pošti, vabimo pa tudi druge, da si prek spleta ogledate ali prenesete gradivo in se doma povežete ob družinski katehezi.
Molimo drug za drugega in ostanite zdravi.

župnik