Tisti, ki daje pravi počitek

Pa so tu. Počitnice in dopusti. V njih naj bi obnovili svoje duševne, duhovne in telesne moči. Že prerok Jeremija v stari zavezi je zapisal: »Tako govori Gospod: Ustavite se na poteh in se razglejte, vprašajte po stezah starodavnih časov, kje je pot k dobremu in hodite po njej; in našli boste počitek svojim dušam.«
To pomeni, če hočemo v teh dneh biti deležni počitka in oddiha, ga moramo iskati tam, kjer je počitek doma. Sodobne počitnice nam žal večkrat jemljejo počitek, kot pa nam ga dajejo. Razmislimo to.
Tudi Jezus nam pravi, »da naj gremo sami zase v samoten kraj in se nekoliko odpočijmo.«
Pomeni, da se »izklopimo« od vsega, kar je bilo »vključeno« med delovnimi in šolskimi obveznostmi skozi vse mesece službe ali šole. In On še doda, naj »pridemo k njemu, ker On daje pravi počitek.«
Pot k dobremu je torej pot h Kristusu. Med počitnicami ne pozabimo nanj, ker lahko samo On da pravi počitek in mirno vest. Pa še denarnice nam ne izprazni.
Ta trojna Božja priporočila nam naj bodo v razmislek v teh dneh, ko bomo šli po Sloveniji ali v tujino. Pa zdravi se vrnimo nazaj. Domov in v župnijo. Srečno na vseh poteh!

iz uvodnika v poletni številki glasila Naš zvon